knoddenoknyttet.se

Info väggdekaler

STICKERS OCH BORN TO CREATE

Stickers är väldigt lätta att sätta upp. Du behöver inga särskilda kunskaper för att skapa en stimulerande omgivning barnen kommer att älska. Se nedan i vår steg för steg guide hur lätt det är att förnya ett rum på minuter!

Varje individuell dekal är förstansad. Allt du behöver göra är att dra av dekalen från arket och placera den där du själv önskar, på tapeter, målade väggar, möbler, glas...

Dekalerna är gjorda av vinyl och har ett speciellt utvecklat klister på baksidan som gör att de är borttagbara - även efter att ha suttit uppe på väggen i flera år! Så när barnens smak ändras eller du helt enkelt vill förändra rummet, drar du av dekalerna från väggen (se instruktioner nedan).

Dekalerna är gjorda av ett barnsäkert material som kan torkas av, är rivsäkra och biologiskt nedbrytbara. De används i över 3 miljoner hem runtom i världen och är även vanliga på sjukhus, skolor och dagis.

Dekalerna fäster på de flesta fasta, rena ytor. De är inte att rekommendera på ojämna ytor, tex vävda tapeter.

Känner du dig osäker på om en yta är ömtålig eller på annat sätt ej lämplig, prova först genom att sätta upp en dekal på ytan, låt sitta ett tag och dra sedan av försiktigt (se instruktioner nedan).

Instruktioner för att sätta upp och ta ner väggdekaler och dekordekaler.
Steg 1 - Rengör ytan. Använd en fuktig svamp eller trasa till att ta bort damm och dylikt. Låt torka. Nymålade väggar bör torka helt i 4-6 veckor innan du sätter upp dekalerna. Har du precis nytapetserat låt även då väggen torka. Är väggen fuktig släpper dekalerna!

Steg 2 - Dra av från arket och sätt upp. Dra av den förstansade stickern från arket. Sätt först upp stickern lätt på ytan och se till att den sitter där du önskar, gnugga sedan lätt med en ren trasa. Steg 3 - Ta bort. Stickers kan avlägsnas från nästan vilken yta som helst. För ömtåliga ytor värm försiktigt med en hårtork. Detta mjukar upp klistret.

Instruktioner för att sätta upp och ta ner bårder. Steg 1 - Rengör ytan. Använd en fuktig svamp eller trasa till att ta bort damm och dylikt. Låt torka. Nymålade väggar bör torka helt i 4-6 veckor innan du sätter upp bården. Har du precis nytapetserat låt även då väggen torka. Är väggen fuktig släpper bården! Steg 2 - Mät ut placeringen. Mät upp hur högt upp på väggen bården ska bli placerad. Märk försiktigt ut en rak linje på väggen.Rulla ut en bit av bården och sätt upp den rakt på väggen. Steg 3 - Sätt upp. Rulla ut bården bit för bit allteftersom du fäster den på väggen. Släta ut med handen eller en ren trasa så att bården inte rynkar sig. Steg 4 - Ta bort. Bårder kan avlägsnas från nästan vilken yta som helst. För ömtåliga ytor värm försiktigt med en hårtork. Detta mjukar upp klistret.


Vad är fördelarna med att använda självhäftande och flyttbara dekaler?
Du kan förnya ett helt rum med mycket litet arbete och få ett fantastiskt resultat. Det är ett lätt och snabbt sätt att skapa en stimulerande omgivning för både barn och vuxna! Är även väl lämpat för skolor, dagis, sjukhus etc. Snabbt och lätt! Du behöver inga speciella kunskaper eller redskap för att skapa en fantasifull omgivning med våra väggdekaler. Dekalerna kan användas på alla hårda ytor, målade och tapetserade väggar, dörrar och möbler. Inget klister, ingen sax, inget kladd! Mycket mer flexibelt än traditionella tapeter och bårder. Varje set är en kollektion av separata dekaler som kan sättas upp där du själv väljer. Lätta att ta bort! Dekalerna har ett speciellt utvecklat klister på baksidan som gör att de är borttagbara - även efter år på väggen! När dina barn växer ifrån motiven och ni vill dekorera på nytt, dras dekalerna helt enkelt av ytan de sitter på. De är lika lätta att ta bort som de är att sätta upp! Säkra i allas händer! Väggdekalerna är gjorda av barnsäkert material. De är starka, går att torka av och är biologiskt nedbrytbara.

Hur stora är dekalerna?
Se individuell produktbeskrivning.

Är dekalerna lätta att sätta upp?
Ja, mycket. Dra av de förstansade figurerna från underlaget och tryck fast dem på väggen! Pressa inifrån och ut för att undvika luftbubblor.

Vad behöver jag tänka på innan jag sätter upp dekalerna?
Se till att ytan är ren och dammfri. Innan du börjar sätta upp dekalerna är det en bra idé att lägga ut dem först och bestämma var du vill de ska sitta. Tänk på var du har dina möbler eller hur du ska möblera rummet. Dekalerna fäster på de flesta fasta, rena ytor. De är inte att rekommendera på ojämna ytor, tex vävda tapeter.

Kan jag ta bort dekalerna?
Ja. Dekalerna är borttagbara även efter år på väggen.

Hur länge varar de?
Dekalerna varar i flera år. Om dekalerna har suttit uppe på väggen i flera år kan vi dock inte garantera att de går att återanvända. Typ av tapet, rumstemperatur, om dekalerna suttit i direkt solljus är exempel på faktorer som kan påverka klistret på baksidan. Det är då inte säkert att de fäster lika bra igen på en ny yta.

Behöver jag redskap eller andra hjälpmedel för att sätta upp dekalerna?
Nej. Ingenting.

WALLIES

Med hjälp av Wallies kan du förändra ett rum på några minuter. Wallies är urklippta tapetmönster, redan färdiglimmade med torrt tapetlim. När du doppar dom i vatten löses limmet upp och du kan placera dom snyggt på väggen. De fungerar precis lika bra på kakel, möbler, trä, glas, fönster, inbjudningskort etc. Endast fantasin sätter stopp! När det gäller vägg så går det bra på tapet, målad tapet och målad vägg. De kan tas bort sen när man tröttnat på dom och vill byta ut motiven. Blöt dom med en trasa eller blomspruta så löses limmet upp igen.

STICKYUPS

StickyUps är väggklistermärken för både barn och vuxna. De är lätta att sätta upp och du kan ta bort de igen när du vill byta mönster. De går dock ej att återanvända.

Tillverkare